Elkészítés:
A tökmagot nagyon kevés olajjal megpirítjuk, majd finomra daráljuk.
A lenmagot megdaráljuk (nem kell lisztté őrölni) és ha a virágpor szemcsés, azt is daráljuk a lenmaggal együtt. ( ha chiamagot használunk, azt nem szükséges darálni )
Magozzuk ki a datolyát és / vagy aszalt szilvát, majd a nedves alapanyagokat (kókuszzsír és aszalt gyümölcsök) tegyük aprítóba.
Készítsünk homogén, krémes masszát, majd ehhez adjuk hozzá a száraz alapanyagok, amiből könnyen formázható, gyurmázható masszát készítünk.
Ha esetleg morzsolódik, nem állna össze, adhatunk még hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt vagy datolya szirupot vagy juharszirupot, ha nem elég édes.
Ha összeállt a massza, golyócskákat formázunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben, kakaóban vagy mákban.
A kész massza lezárt dobozban hosszú ideig eltartható.
Jó étvágyat mindenkinek!!